Mørbrad

Krondyrmørbrad med Bacon




Ingredienser
Antal personer:
2 krondyrmørbrad (a 300g)
2 æbler
4 stilk med salvie blade
8 skiver Back bacon
4 skalotteløg
2 fed hakkede hvidløg
100 g valnødder (hakkede)
0.48 dl hvidvinseddike
2 dl tør hvidvin
6 dl kyllingfond
6 dl Piskefløde
Olivienolie & smør
Salt & peber
Citronsaft
Fremgangsmåde

Dette er en rigtig lækker opskrift, hvor vi også laver en sauce til. Mængder er vejledende, men vi anbefaler ikke at spare på baconen :-). God fornøjelse!

Æblerne ordnes. Kernhuset skal væg, og hvert æble deles i 4 både, Sauter dem i smør.

I hver mørbrad skæres en rende på langs. Gnid salt og pepper i renden, og fyld herefter med æblebåde samt salvie blade. Bind åbnings sammen med en køkkensnor, så fyldet holdes inde i mørbraden

Mørbradene brunes i olie på en pande, og placeres herefter i et ildfast fad.Dæk mørbradene med bacon, og steg dem færdig ved 210° i 110 - 15 Minutter. Kødet skal efter hvilke, gerne tildækket i optil 15 minutter.

Tilbering af sauce
Skalotteløg, valnødder og hviløg sauteres i olie, til skalotteløgene er klare. Hvidvinseddiken tilsættes, og lad blandingen koge ind. Herefter tilsættes hvidvin og kyllingfond, og igen skal blandingen koge helt ind. Til sidst tilsættes fløden, og blandingen skal koge i yderligere ca. 12 minutter. Målet er en konsistens der der er let cremet. Samg til med salt, peber & citronsaft.


Mørbrad drives af Moreby ApS | CVR: 31 59 20 70 | t: 50 31 50 30 | Send gerne opskrfiter til: gode@havregrynskugler.dk.

ranktrackr.net